top of page

Om Oss & Mörlanda Livs historia

Richard

Richard

Chef/VD Jaja det tror han i alla fall, gör inte mycket bara glider runt och stökar ner. Och alla andra får städa upp efter han.

Anna-Klara

Anna-Klara

Chef/VD Vi tycker synd om Anna-Klara som får städa upp efter Richard både på jobbet och hemma. Här har vi en riktig chef

Ingela

Ingela

Med stor erfarenhet av catering basar hon över köket!

Mona

Mona

Vår erfarna medarbetare duktig i köket och i kassan!

Markus

Markus

Vår mest morgonpigga medarbetare

Jörgen

Jörgen

En allt i allo hos oss!

Elin

Elin

Arbetar extra på helger och kvällar

Melker

Melker

Rycker in extra på kvällar och helger

Elvira

Elvira

En av våra extra/sommararbetare

Här träffar du oss som jobbar på Mörlanda Livs. Vi alla har som mål att göra våra kunder så nöjda som möjligt. Vi är ett litet företag med stora mål och ambitioner. Vi hoppas att ni skall trivas hos oss, så att vi kan trivas med er.

Mörlanda Livs är en butik med anor från sent 1800-tal till tidigt 1900-tal. Exakt vilket årtal butiken startades vet vi inte. Då, på den tiden, låg den i en byggnad på andra sidan gatan, där Bensin-macken idag ligger. Det var Gustaf och Hilda Lindberg som då drev butiken.

 

1918 tog Erik Bodin över butiken, av sin svärfar Gustaf, tillsammans med sin fru Maria (även kallad Maja) Bodin. Först år 1947 flyttade butiken till den byggnad där den idag ligger. Då var fastigheten helt nybyggd. Redan då var Mörlanda Livs en ICA-butik. De hade till en början hjälp av Marias bröder som också arbetade i butiken och när deras dotter Kerstin blev tillräckligt gammal arbetade hon också där.

Den 4 november 1962, hamnade Mörlanda Livs i Helge och Anna-Lisa Johansson händer. De sålde många olika artiklar. Förutom all mat sålde de frysboxar, Tv-apparater, cykelslang, stövlar, porslin, sopkvastar och spik – en riktig lanthandel. Under deras regi byggdes butiken om tre gånger, sista gången 1977. De drev lanthandeln i nästan 30 år innan sonen Leif Johansson tog över. Med tiden och konkurrensen från städernas stormarknader försvann lanthandelstämpeln och blev ”bara” en ICA nära.

 

1 december 2006 fick vi förmånen att köpa och driva Mörlanda Livs. Vi har varit verksamma i butiken sedan dess och en del har hunnit hända under vår tid. Till exempel byggde vi om butikens entré under våren 2008, till en mer handikappsanpassad ingång.

1 september 2009 skedde en stor förändring för Mörlanda Livs. Från att ha varit ICA-butik i minst 60 år får butiken se nytt ljus som en
”Mat Öppet-butik”! Vi har byggt till en returstation på butikens utsida.
En liten mindre kedja med större frihet.

Richard och Anna-Klara Sandberg

med personal

bottom of page